De beste plekken om te zeilen: verken de kustlijn per boot

Als je op zoek bent naar een unieke en avontuurlijke manier om de prachtige kustlijn van Antalya te verkennen, dan is zeilen de perfecte keuze. Met zijn kristalheldere wateren, adembenemende landschappen en overvloed aan historische bezienswaardigheden, biedt Antalya een onvergetelijke zeilervaring voor zowel beginners als ervaren zeilers. In dit artikel zullen we enkele van de beste plekken bespreken om te zeilen in Antalya. De beste plekken om te zeilen: verken de kustlijn per boot!

1. Kekova

Kekova is een betoverend eiland gelegen in de Golf van Antalya. Het staat bekend om zijn oude stad die gedeeltelijk onder water ligt, dankzij aardbevingen in het verleden. Deze onderwaterstad biedt duikers en snorkelaars een unieke kans om historische ruïnes zoals oude huizen, trappen en graven te verkennen. Tijdens het zeilen rond Kekova kun je genieten van het prachtige uitzicht op de stad vanaf het water en kun je ook stoppen bij afgelegen baaien om te zwemmen en te ontspannen.

2. Phaselis

Phaselis is een oude havenstad aan de Lycische kust, op ongeveer 15 kilometer ten zuidwesten van Kemer. Deze historische plek heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 7e eeuw voor Christus. Tijdens het zeilen naar Phaselis kun je genieten van de prachtige omgeving en historische overblijfselen zoals theaters, badhuizen en een aquaduct verkennen. Daarnaast biedt Phaselis ook prachtige stranden waar je kunt zwemmen en zonnebaden.

3. Olympos

Olympos is een populaire bestemming onder zeilers vanwege de adembenemende natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis. Het gebied staat bekend om zijn weelderige bossen, indrukwekkende bergen en schilderachtige baaien. Tijdens het zeilen naar Olympos kun je genieten van prachtige uitzichten op de berg Olympos terwijl je langs pittoreske baaien vaart. Je kunt ook aanleggen bij het Olympos-antieke stadspark, waar je ruïnes kunt verkennen en kunt ontspannen op het aangrenzende strand.

4. Alanya

Alanya is een bruisende badplaats met een indrukwekkend middeleeuws kasteel dat bovenop een heuvel uitkijkt over de stad. Deze levendige bestemming biedt geweldige zeilmogelijkheden, met talloze baaien en grotten om te verkennen langs de kustlijn. Tijdens het zeilen naar Alanya kun je stoppen bij beroemde bezienswaardigheden zoals de Grot van Piraten (Pirates Cave) en het Rode Toren (Red Tower). Daarnaast biedt Alanya ook levendige stranden, restaurants en winkels om te verkennen.

5. Demre

Demre, ook bekend als Myra, is een historische stad in de provincie Antalya. Het staat bekend om zijn goed bewaard gebleven Lycische rotsgraven en de Sint-Nicolaaskerk, waarvan wordt gezegd dat het de thuisbasis is van de kerstman. Tijdens het zeilen naar Demre kun je genieten van het prachtige uitzicht op de stad terwijl je aanlegt bij de haven en historische bezienswaardigheden verkent. Daarnaast biedt Demre ook prachtige stranden waar je kunt zwemmen en ontspannen.

Of je nu een avontuurlijke zeiler bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannende manier om Antalya’s kustlijn te verkennen, zeilen biedt een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Met zijn prachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en kristalheldere wateren heeft Antalya voor elk wat wils. Dus huur een boot, hijs de zeilen en ontdek al het moois dat deze regio te bieden heeft!

Vandaag

Komende dagen