Een dagtrip naar de nabijgelegen steden van Antalya: ontdek de omgeving

Ben je op vakantie in Antalya en ben je toe aan een beetje afwisseling? Maak dan een dagtrip naar de nabijgelegen steden en ontdek de prachtige omgeving. Antalya is gelegen aan de Turkse Rivièra en biedt niet alleen mooie stranden, maar ook een rijke geschiedenis en adembenemende natuur. In dit artikel nemen we je mee langs enkele van de meest interessante steden die gemakkelijk te bereiken zijn vanuit Antalya. Een dagtrip naar de nabijgelegen steden van Antalya: ontdek de omgeving!

Kaleiçi: het oude centrum van Antalya

Voordat we de omliggende steden gaan verkennen, mag een bezoek aan het oude centrum van Antalya, genaamd Kaleiçi, niet ontbreken. Dit historische gedeelte van de stad is vol charme met smalle straatjes, oude huizen en prachtige monumenten. Wandel door de pittoreske straten, bewonder de indrukwekkende Hadrianuspoort en breng een bezoek aan het Antalya Archeologisch Museum om meer te leren over de rijke geschiedenis van deze regio.

Side: een openluchtmuseum aan zee

Op ongeveer 75 kilometer ten oosten van Antalya ligt Side, een stad die bekend staat als een openluchtmuseum aan zee. Hier kun je letterlijk tussen ruïnes wandelen terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee. Bezoek de oude stadspoort, het amfitheater en de Tempel van Apollo om een glimp op te vangen van het rijke verleden van Side. Slenter langs de gezellige boulevard vol winkels, restaurants en bars en geniet van een verfrissend drankje met uitzicht op zee.

Perge: ontdek de Romeinse ruïnes

Op slechts 18 kilometer ten oosten van Antalya ligt Perge, een oude stad die dateert uit de Hellenistische periode. Hier kun je rondwandelen tussen indrukwekkende Romeinse ruïnes, waaronder een groot theater, agora en thermale baden. Verken de overblijfselen van deze eens zo bloeiende stad en laat je verbeelding teruggaan naar het Romeinse tijdperk. Vergeet niet om wat foto’s te maken bij de imposante stadspoorten die nog steeds overeind staan.

Aspendos: bewonder het best bewaarde Romeinse theater

Een andere interessante stad in de buurt van Antalya is Aspendos, dat vooral bekend staat om zijn goed bewaarde Romeinse theater. Dit theater is een van de best bewaarde ter wereld en wordt nog steeds gebruikt voor optredens en evenementen. Bewonder de architectuur en akoestiek terwijl je plaatsneemt op een van de stenen zitplaatsen. Naast het theater heeft Aspendos ook andere bezienswaardigheden zoals een aquaduct en een basiliek die het ontdekken waard zijn.

Termessos: een stad in de bergen

Als je op zoek bent naar avontuur en prachtige natuur, maak dan een uitstapje naar Termessos. Deze oude stad is gelegen in het Taurusgebergte op ongeveer 34 kilometer ten noordwesten van Antalya. Wat Termessos uniek maakt, is dat het niet is veroverd door Alexander de Grote, wat heeft geleid tot goed bewaarde ruïnes hoog in de bergen. Beklim de steile paden en geniet van adembenemende uitzichten over de omgeving. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het theater en het agora-plein.

Hoe kom je er?

De meeste van deze steden zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met georganiseerde dagtochten vanuit Antalya. Bussen vertrekken regelmatig vanaf het centrale busstation in Antalya naar verschillende bestemmingen zoals Side, Perge, Aspendos en Termessos. Je kunt ook een taxi nemen of een auto huren als je liever zelfstandig wilt reizen.

Kortom, tijdens je verblijf in Antalya hoef je niet alleen maar op het strand te liggen. Maak gebruik van de nabijheid van interessante steden en ontdek de rijke geschiedenis en prachtige natuurlijke landschappen die deze regio te bieden heeft. Van Kaleiçi tot Side, Perge, Aspendos en Termessos, er valt genoeg te zien en te beleven. Plan een dagtrip en maak je vakantie in Antalya compleet!

Vandaag

Komende dagen